Coach Steven “Superswan” Swaenepoel

Ik ben Steven Swaenepoel, een prille veertiger en woonachtig in West-Vlaanderen. Als trotse vader van twee kinderen is het mijn passie om mensen sterker en weerbaarder te maken. Ik startte op 8-jarige leeftijd met het beoefenen van judo en sindsdien heb ik nooit de tatami verlaten. In 2018 behaalde ik mijn 4de dan Jiu-Jitsu bij de federatie Euro Budo én behaalde ik mijn trainersdiploma als weerbaarheidstrainer in de methode van “Rots & Water“.

Mijn motivatie om te starten met Swaenepoel Self-Protection is vrij eenvoudig: vanuit mijn expertise als leerkracht, weerbaarheidstrainer en sensei (lesgever) jiu-jitsu, ontstond het idee om mijn kennis door te geven in het bedrijfs- en schoolse leven. Door de wereld die steeds complexer wordt, groeit in elke sector de behoefte aan sociale vaardigheden. Mensen hebben nood aan handvatten om sociale druk, conflicten en agressie de baas te kunnen. 

 

Deze drie pijlers komen steeds in mijn lessen aan bod:

  1. Preventie – Mensen bewust maken van gevaren en hen wijzen op het belang van waakzaamheid; een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht!
  2. Mentale weerbaarheid – Bouwen aan het zelfvertrouwen van mensen: een zelfzekere houding helpt kinderen, jongeren én volwassenen een flink eind vooruit. 
  3. Fysieke weerbaarheid – Het aanleren van efficiënte en eenvoudige zelfverdedigingstechnieken: wat moet ik doen als iemand mij wil slaan?  Help, iemand grijpt me bij de keel! Snel, eenvoudig en uiterst efficiënt! 

Ik hoop dat ik mijn passie met jullie mag delen! 

Steven Swaenepoel

Mochten we superkrachten hebben, konden we garanderen dat mensen in élke situatie voor 100% veilig over straat lopen. De werkelijkheid is helaas anders, maar toch kunnen we jullie enkele eenvoudige tools aanleren om veiliger in het leven te staan: waakzaamheid, bewustzijn en attitude kunnen al veel problemen uitsluiten.– Steven Swaenepoel